S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Zrnková káva » Výberová káva » AVX Colombia Barrique Rum Fermented 125g


        

AVX Colombia Barrique Rum Fermented 125g

 

skladom

Dostupnosť: skladom
Číslo produktu: 005P1
Výrobca: AVX
Typ kávy: Výberová káva
Pôvod: Kolumbia
Druh kávy: 100% Arabica
Hmotnosť: 0,125g
naša cena bez DPH : 20,17 €
naša cena s DPH (20 %):
24,20 €

do košíka:
  ks  

Popis:

Columbia Barrique Rum Fermeted 

Len málo krajín vo svete sa dá prirovnať ku Kolumbii vo výrobe kávy, pretože práve tu je veľká rôznorodosť kávových príchutí. Od čokoládových príchutí po citrusové plody až po sušené ovocie. Je to na jednej strane kvôli veľkosti krajiny a na druhej strane kvôli rôznym mikroklímám, environmentálnym faktorom, nadmorským výškam, variantom a metódam spracovania. Z tohto dôvodu sú tu regióny veľmi odlišné a pražiari a obchodníci so zelenou kávou to zdôrazňujú. 

Od 20. storočia sa vývoz kávy z tejto krajiny výrazne zvýšil, vďaka čomu je teraz porovnateľná s Brazíliou a Vietnamom. Jej hlavným produktom je práve Arabica, ktorá má nespočetné množstvo variantov (Bourbon, Castillo, Caturra, Catimor, Kolumbia, Typica atď.).  Kvôli klimatickým podmienkam tu prevláda mokrý proces spracovania, ktorý sa však dopĺňa o ďalšie inovatívne metódy.

Farmu San José prevádzkuje rovnaká rodina od roku 1963. Táto oblasť sa nachádza v regióne Chinchiná. Sopečná pôda, ktorá sa živí popolom sopky Nevado del Ruiz, poskytuje vynikajúcu živnú pôdu pre kávu a dodáva úrode osobitnú chuť. Podľa certifikácie UTZ, farma uprednostňuje kvalitu a udržateľnosť. Vo výrobe sa využíva efektívnejšie využívanie vody, biodiverzita a osvedčené postupy na  zber a spracovanie.

Na fermentáciu používajú variant Castillo, ktorá rastie v nadmorskej výške 1400 metrov. Je  ručne zbieraná od augusta do decembra. Obvykle je to ovocie z druhej a tretej úrody (používajú sa iba zrnká veľkosti 17 a 18), ktoré sa zvyčajne dostane do sudov z rumu. Je potrebné poznamenať, že rum sa v ňom uchovával najmenej 8 rokov. Pred tým sa však šupka či dužina ovocia odstráni a fermentuje vo vode po dobu 20 hodín, po ktorom nasleduje sušenie. Kávové zrná sú v sude 3 mesiace pričom sa vzorka odoberá každých 30 dní.

Konečný výsledok by mal plne odrážať arómu rumu. Táto káva sa preto  vyznačuje chuťou rumu, likéru, čerešní a tiramisu.

Pôvod: Kolumbia
Region: Caldas
Nadmorská výška: 1400m
Odroda: Castillo
Praženie: stredne tmavé
Spracovanie: mokré spracovanie a následne zrenie v rumových sudoch
Chuť: rum, tiramisu, čerešňový likér
Praženie: svetlé francúzske
Odporúčaná príprava: espresso, filter
Dátum praženia: 5.12.2019

NWMyMzA3NW